Joukkueen säännöt

Harjoitukset:
Niin treeneissä kuin peleissä pukeudutaan mahdollisuuksien mukaan seuran varusteisiin ja lämpimästi olosuhteet huomioiden. Säärisuojat ovat pakolliset kaikissa harjoituksissa ja peleissä. 
Vesi on urheilijalle sopivin juoma treeneissä ja peleissä! Ennen pelejä ja pelien välissä EI syödä karkkeja/herkkuja, ja pelitapahtumissa pelaajilla on tarvittaessa mukana terveelliset eväät.


Kaikkia lapsia ja aikuisia arvostetaan, kannustetaan ja autetaan. Joukkueenjohtoa kunnioitetaan ja tuittuilun voi jättää kotiin.


Treeneihin ilmoittaudutaan Nimenhuudossa In/Out viimeistään päivää ennen ja peleihin viikkoa ennen tapahtumaa. Osallistuvien pelaajien lukumäärän tietäminen ennakkoon auttaa valmentajia suunnittelemaan paremmin treenejä ja pelejä sekä valmistautumaan niihin.


Treeneihin ja peleihin tullaan ajoissa: harjoituksiin mieluiten noin 10-15 minuuttia ja otteluihin 30-45 minuuttia aiemmin lämmittelemään ja valmistautumaan. Peleistä estymiset ilmoitetaan valmentajalle ja/tai joukkueenjohtajalle ajoissa; äkilliset sairastumiset ottelupäivinä puhelimitse.


Jokaisella pelaajalla on oma vanhempi tai muu vastuuhenkilö. Lapsi on oman vanhemman tai tämän valtuuttaman muun aikuisen vastuulla treeneissä ja otteluissa. Huolehdithan, että huoltajan yhteystiedot ovat saatavilla ja ajantasalla joukkueen Nimenhuudossa, jotta esim. tapaturman sattuessa saadaan yhteys huoltajaan.


Pelitapahtumat:

Peleihin voi osallistua noin kuukauden kuluttua harrastuksen aloittamisesta. Näin ollen ehdimme myös hoitaa jäsenmaksu-, lisenssi- ja peliasuasiat kuntoon. Peli- ja turnauskohtainen peliaika ei jokaisessa pelissä mene tasan kaikkien kesken, vaan peliaika pyritään tasaamaan kauden aikana. Valmentajat päättävät pelien joukkuejaot, ja joukkuetta pelissä ohjaava valmentaja päättää peluutuksesta pelin aikana.


Keskittymiskyvyn takaamiseksi pelaajan ruutuaikaa tulee rajoittaa ennen pelitapahtumaa: kännykät, iPadit ja pelikonsolit pois 2 h ennen pelitapahtumaan saapumista.


Vain valmentajat ohjaavat peliä! Pelien aikana vanhemmat kannustavat joukkuetta kentän toiselta laidalta. Vain valmentajat tukevat erotuomareita.


Hetki ennen peliä sekä sen jälkeen valmentajille ja pelaajille suodaan rauha keskustella pelin yksityiskohdista. Tällöin vanhemmat ja muut kannustajat voivat vielä hetken odottaa sivummalla.


Monipuolinen liikkuminen on tärkeää

Kannusta lasta liikkumaan: kotona, ulkona, koulussa, treeneissä ja muissa harrastuksissa.

Monipuolinen liikkuminen ja harrastaminen tukevat jalkapalloilua. Muitakin lajeja on siis hyvä harrastaa, se auttaa myös jalkapallossa. Innosta lasta omaehtoiseen harjoitteluun, mutta älä pakota.Comments